Kamstrup: Automatisk produktion

De fleste produktions celler eller produkter – slut-samles målere til kunden på et produktionsudstyr der er opbygget, således al tilbehør og andre kunde ønsker opfyldes til sidst i samleprocessen. Der er dog en mindre forskel på Vandmåler og Varmemåler (produkter med og uden ledninger).

Bånd/pallette systemer

Pick-By-Light

Næste al produktion baseres på palletter, med arbejdsstationer som udfører en specifik process som f.eks. Pick-By-Light, del-samling, laser print, programmering af måler, en form for kontrol, osv.

Når en kunde ordre skal laves, samles alle kunde valgte tilbehør, sammen med komponenter er nødvendige i samle-processen af måler. Her er en kitteplads, hvor alle dele lægges ned i en pallette.

Færdig vandmåler

Der laves både manuelle og automatiske linjer – eller en kombination af begge, alt efter størrelse af produktion eller type af produkter.

Hver pallette er specifik til en slut-kunde – med serie nummer, lasertryk, og med individuel kryptering til fjern-aflæsning.

Pakning

Pakning af måler er sorteret på serienummer, og hver måler lægges i bakker eller kasser med al tilbehør og manualer ect.

Der er ingen værdi i, at operatører skubber rundt med vogne/paller med målere, så derfor bliver alle produkter sendt til pakning vha. et transportbånd.
Alle kasser sættes derefter på paller af en Pakkerobot.